در واقع کودها به باغات بذر و تودههای بالغ درختان جنگلی که برای تولید بذر انتخاب شدهاند، اغلب همراه با نازککردن توده، برای افزایش گلدهی و تولید بذر استفاده میشود.
در مناطق معتدل، کود شیمیایی سفید 50 کیلویی 1401 معمولاً در بهار زمانی که شروع یا تمایز مخروط ها رخ می دهد، استفاده می شود. در درختان کاج و سایر درختانی که بالغ شدن بذر آنها به 2 سال نیاز است، تأثیر کودها بر روی گلدهی در بهار پس از کوددهی و در پاییز دوم پس از کوددهی در تولید بذر مشاهده می شود.
از آنجایی که بیشترین تأثیر روی محصول بعدی است، کودها باید سالانه برای حفظ عملکرد بالا اعمال شوند. البته تولید بذر با سایر عوامل محیطی به ویژه تامین آب و یخ زدگی های غیر فصلی ارتباط دارد.
به عنوان مثال، پاسخ مثبت گلدهی درختان باغ کاج مونتری به کودهای N در سالهای بارش زیاد در استرالیا نشان داده شد. در سالهای خشکتر، گلدهی با اثر متقابل آبیاری و کود نیتروژن تحریک شد. از این رو، پاسخ به کود نیتروژن به تامین آب کافی بستگی دارد.
گلدهی کلون درختانی که تمایل زیادی به گل دادن دارند بیشتر تحت تأثیر کودها قرار می گیرد. گلدهی نر و ماده برخی از گونه ها ممکن است تحت تأثیر کودهای مختلف قرار گیرد.
برای مثال، کود نیتروژن باعث شروع مخروطهای ماده در کاج، کاج اروپایی و چندین گیاه آنژیوسپروم شد، اما در کاج تأثیر آن بر تشکیل مخروطهای نر ناچیز یا منفی بود.
در مقایسه، در صنوبر داگلاس، کود نیتروژن تولید مخروط های نر و ماده را افزایش داد. در برخی از درختان مخروطی، شکل N به کار رفته برای گلدهی مهم است.
در صنوبر داگلاس، نیترات N باعث گلدهی شد در حالی که آمونیوم N باعث افزایش گلدهی نشد. اثرات شکل N اعمال شده ممکن است با شرایط خاک و همچنین گونه متفاوت باشد.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.