زعفران یکی از با ارزش ترین ادویه ها است و به عنوان طعم دهنده، رنگ دهنده و معطر در غذاها و نوشیدنی ها در سراسر جهان استفاده می شود.
زعفران در صنایع غذایی مصرف می شود و در عطرسازی، لوازم آرایشی و رنگرزی نیز استفاده می شود.همچنین زعفران پوشال مشهد به دلیل خواص درمانی از قدیم الایام در طب سنتی، داروهای خام و طب عامیانه مورد استفاده بوده است.
عملکردهای جذاب زعفران نگین قائنات به ترکیبات اصلی آن بستگی دارد: کروسین، پیکروکروسین و سافرانال. این گیاه دارای سه پرچم زرد رنگ، کلاله و مادگی به طول تقریباً 20، 20-40 و 60-100 میلی متر است.
کلاله امتداد یافته مانند شیپور به سه قسمت تقسیم می شود و رنگ نارنجی مایل به قرمز روشنی دارد. کلاله خشک شده این گیاه معمولاً به زعفران معروف است که از کلمه عربی «زعفران» به معنای زرد گرفته شده است.
باید گفت زعفران ایران به عنوان یک منبع دارویی استفاده می شود و خوراکی نیست. موارد متعددی از مسمومیت و مرگ ناشی از بلع تصادفی قسمت هایی از این گیاه گزارش شده است، زیرا پیاز و برگ آن شبیه پیاز و گیاه سیر است.
به طور کلی زعفران سرگل ممتاز به عنوان یکی از قدیمی ترین گیاهان کشت شده شناخته می شود، هرچند گونه وحشی آن ناشناخته است.
از نظر تاریخی، زعفران به هنرهای غارنشینی در بین النهرین بازمی گردد که قدمت آن حداقل به 5000 سال می رسد.
- منابع:
- تبلیغات:
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.