خرما، میوه خرما را می توان به عنوان یک غذای ایده آل در نظر گرفت که طیف گسترده ای از مواد مغذی ضروری را با فواید بالقوه بسیاری برای سلامتی فراهم می کند.
به طور سنتی، خرما برحی خوزستان ۱۴۰۱ به عنوان غذای اصلی در مناطق عربی خلیج فارس در نظر گرفته شده است.
معیارهای مهم کیفیت برای مصرف کنندگان ظاهر شامل رنگ، اندازه و شکل، وضعیت فیزیکی و عدم وجود نقص، احساس یا بافت دهان، طعم و ارزش غذایی است.
خرما به روش های مختلفی مصرف می شود. آنها عمدتاً به صورت تازه (40-30 درصد) یا به صورت خشک (60-70 درصد) در مراحل روتاب (نیمه رسیده) و تامار (کاملاً رسیده) با فرآوری کم یا بدون فرآوری مصرف می شوند.
خرما معمولاً به این صورت یا با قهوه، شیر یا ماست عربی مصرف می شود. در شکل فرآوری شده به صورت رب، شربت، ترشی، مربا، ژله مصرف می شود و در بسیاری از محصولات نانوایی یا قنادی همراه با شکلات، نارگیل، عسل، سرکه و غیره استفاده می شود.
مسمودی و همکاران (2010) گزارش کردند که انواع ژله های تهیه شده از محصولات جانبی خرما رطب مضافتی ۱۴۰۱ و لیمو دارای مقدار کمتری قند به طور قابل توجهی ژله های سفت تر، انسجام و مزه بالاتر بوده و باعث می شود که بیشتر باشد.
ارزیابی حسی میانگین سرانه مصرف روزانه خرما در منطقه عربی خلیج فارس متفاوت است. در عمان و امارات متحده عربی به ترتیب 164 و 114 گرم تخمین زده شده است.

مصرف خرما رطب توسط جمعیت جوان در مقایسه با جمعیت مسن کمتر است .
خرما میوه ای لذیذ با طعمی شیرین و دهان گوشتی است. جزء اصلی خرما کربوهیدرات ها (عمدتا قندها، ساکارز، گلوکز و فروکتوز) هستند که ممکن است حدود 70 درصد را تشکیل دهند.
قندهای موجود در خرما به راحتی هضم می شوند و بلافاصله پس از مصرف می توانند به خون منتقل شوند و به سرعت متابولیزه شوند تا انرژی برای فعالیت های مختلف سلولی آزاد شود.
خرما همچنین منبع خوبی از فیبر است و حاوی بسیاری از ویتامینها و مواد معدنی مهم، از جمله مقادیر قابل توجهی کلسیم، آهن، فلوئور و سلنیوم است.
تحقیقات بیشتری برای کشف فواید سلامتی خرما مضافتی بم و هسته خرما و همچنین استفاده از اجزای عملکردی آنها در توسعه محصولات و مکمل های غذایی با ارزش افزوده مختلف مورد نیاز است. بنابراین، بازار خرما و محصولات آن می تواند در آینده به میزان قابل توجهی افزایش یابد.
- منابع:
- تبلیغات:
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.