زعفران گرانترین ادویه دنیاست.در واقع از آنجایی که ارزش طلا دارد، اکثر گیاهپزشکان زعفران را در گاوصندوق نگهداری می کنند و در صورت درخواست تنها آن را به صورت گرمی می فروشند.
زادگاه زعفران قائنات کیلویی ، چنین ادویه گرانبهایی، جنوب غربی آسیا است. زعفران با شروع از اینجا و گسترش در سراسر جهان، در حال حاضر بیشتر در ایران، ایتالیا، فرانسه و اسپانیا کشت می شود.
بیایید شروع کنیم به بررسی این غذای گرانبها که به دلیل رنگ تند، عطر و بوی غیر معمول و هزینه اش همیشه کنجکاوی را برمی انگیزد، سرآشپز من!
گیاه زعفران که از خانواده گیاهان پیازدار است بعد از کاشت به 20 یا 30 سانتی متر می رسد. در پاییز گل های ارغوانی می شکفد و نام لاتین آن “crocus sativus” است.
کلاله های داخل گل زعفران جمع آوری و خشک می شود که زعفرانی که به عنوان ادویه استفاده می کنیم ایجاد می شود. در کشور ما به ویژه در اورفا و سافرانبولو می روید، اما به دلیل سخت و پرهزینه بودن کشت آن معمولاً از خارج آورده می شود.

In this photograph taken on November 19, 2014, an Afghan worker cleans and sorts saffron flowers at a home in the Ghoriyan District of Herat. Saffron cultivation needs lots of land and a lot of labour, but the world’s most expensive spice might be an economic lifeline for Afghanistan with international financial support set to fall in the coming years. In Herat, about 6,000 people — 4,000 of them women — are employed in saffron farming on 800 acres (325 hectares) of land, with the product exported to India, Europe, the United States and China. AFP PHOTO / Aref KARIMI
در حالی که به طور کلی ترجیح داده می شود از آن به عنوان دارو در سرزمین های آناتولی استفاده شود، در هند، ایران، اروپا، مراکش و آسیای مرکزی اغلب در وعده های غذایی ترجیح داده می شود.
بوی زعفران تند و رنگ آن بسیار تند است. رنگ آن که در واقع مایل به قرمز است، با انداختن در آب زرد می شود. از این رو نام آن از کلمه عربی “اسفار” به معنای “زرد” گرفته شده است.
فواید زعفران که کاشت و برداشت آن دشوار و در نتیجه بسیار گران است، بی شمار است. در اینجا برخی از این مزایا وجود دارد:
تمام اعصاب را با اثر تقویت کننده جنسی خود تحریک می کند. به گذراندن دوره قاعدگی بدون درد کمک می کند. از آنجایی که سطح سروتونین را متعادل می کند، دور شدن از خلق و خوی منفی را آسان تر می کند.
کیفیت خواب را بهبود می بخشد و زمان انگیزه را طولانی می کند. همچنین دارای ویژگی تثبیت کننده اشتها است. بسیار غنی از امگا 3 است و از بدن برای تولید B6 حمایت می کند. به کاهش کلسترول بد و فشار خون کمک می کند.
حاوی منیزیم، آهن و پتاسیم است. در بیماری های ریوی به ویژه برونشیت و آسم بسیار موثر است. همچنین اثر تسریع در کاهش تب ناشی از سرماخوردگی دارد.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.