تصفیه با دستگاه تصفیه آب خانگی رومیزی و نرم شدن آب تا حد زیادی مهمترین کاربرد رزین های جاذب و تبادل یونی است، بنابراین آب با کیفیت بالا نه تنها برای صنایع غذایی، بلکه برای طیف گسترده ای از دیگر شاخه های صنعتی فراهم می کند.
این همچنین تصفیه فاضلاب را نیز پوشش میدهد، که برای کاهش بارهای آلی پسابهای صنعتی در مقادیر بسیار زیاد مورد توجه قرار میگیرد.
علاوه بر این، فرآیندهای بیوتکنولوژیکی متعددی برای استفاده از فناوریهای مبتنی بر رزین برای غنیسازی و خالصسازی اجزای ارزشمند مانند پلیفنولها توصیف شدهاند که ممکن است در غذاهای غنیشده، نوشیدنیها، لوازم آرایشی و دارویی استفاده شود.
در گذشته، کاربرد جاذبها و مبدلهای یونی در صنایع غذایی تحت تأثیر فرآیندهایی بود که عمدتاً برای حذف ترکیبات فنلی به دلایل مختلف ایجاد شده بودند.
در این زمینه، فناوری آب میوه یکی از مهمترین حوزههای کاربرد این گونه رزینها در صنایع غذایی است که عمدتاً برای تثبیت و رنگزدایی آبمیوهها و کاهش تلخی آب مرکبات به کار میرود.
غلبه بر مشکلات اغلب ناشی از ترکیبات فنلی. در این راستا، فناوری جاذب جایگزین مناسبی برای روش های معمولی ریزه کاری با استفاده از بنتونیت، ژلاتین و سل سیلیس است.
بنابراین، آبمیوهها را میتوان استاندارد کرد و آبمیوههای تقریباً شفاف با رنگ روشن را میتوان با اتصال محصولات واکنش میلارد که بر اثر عملیات حرارتی آبمیوهها و همچنین ترکیبات فنلی تشکیل میشوند، به دست آورد، که همچنین به تشکیل ابر و رنگهای قهوهای آبمیوهها کمک میکند.
جدای از تغییر رنگ، بد مزه ها و مزه ها مشکلات مکرر مرتبط با تولید آبمیوه است که ممکن است بلافاصله پس از فرآوری یا در حین نگهداری ایجاد شود. در این زمینه، بارزترین مثال تلخی گریپ فروت و پرتقال ناف است که قبل از ذخیره سازی مشاهده می شود و به ترتیب توسط لیمونین و نارینگین یا هسپریدین ایجاد می شود.
چنین تلخی ناخواسته ای را می توان به طور موثر با اتصال انتخابی ترکیبات تلخ روی سطح رزین های جاذب به عنوان آخرین مرحله از تولید آبمیوه کاهش داد. در نتیجه، مزهها و مزههای غیرعادی ایجاد شده در طول ذخیرهسازی تحت تأثیر تیمار جذبی قرار نمیگیرند.
چنین پدیده هایی ممکن است زمانی مشاهده شوند که پیش سازها، که خود تأثیر منفی بر خواص حسی محصولات نمی گذارند، تجزیه شوند یا محصولات واکنش نامطلوب را با سایر اجزای آب تشکیل دهند.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.