زعفران (Crocus sativus L.) گرانبهاترین و گرانترین ادویه در جهان و یکی از محصولات مهم تجاری در افغانستان است. ادویه ای است که از گل گیاه زعفران ریحان به دست می آید.
گل دارای سه کلاله است که اغلب برای تهیه ادویه زعفران آن ها را جمع آوری و خشک می کنند. این گیاه به طور منظم در بیش از 7 استان با مساحتی حدود 250 هکتار با حدود 1300 کشاورز کشت می شود.
تقریباً 67500 روز کاری ایجاد شده است و حدود 3000 کیلوگرم زعفران تخمین زده شده برای سال جاری است – با ارزشی در حدود 3.9 میلیون دلار که بر اساس میانگین قیمت 1300 دلار در کیلوگرم محاسبه شده است.
در سال 1973، دولت افغانستان کاشت آزمایشی زعفران مشهد را در مزرعه اردوخان هرات اجرا کرد. با این حال، نتایج آزمایشات تولید دیگر در دسترس نیست.
پس از بازگشت مهاجران از ایران به افغانستان در سال 1991، برخی از کسانی که در مزارع زعفران در ایران کار کرده بودند، بنههای زعفران را که پیاز یا پیاز نامیده میشد، با خود آوردند و در بازگشت در ولسوالی غوریان ولایت هرات زعفران کاشتند.
در نتیجه تجربیات مثبت DACAAR در مورد زعفران تا سال 2002، وزارت زراعت و برخی سازمان های غیردولتی دیگر شروع به توزیع بنه زعفران برای کشاورزان و سایر زعفران نگین سحرخیز کاران در ولایات هرات، مزاری کردند.
شریف، بغلان، قندهار، غزنی، هلمند، لوگر و غیره بهرهوری و تولید محصول زعفران نگین پوشالی عمدتاً با سطح پذیرش زعفرانکاران مشخص میشود.
لذا مطالعهای برای ارزیابی دقیق این جنبهها با اهداف زیر انجام شد:
1. بررسی سطح دانش زعفرانکاران با توجه به روشهای توصیهشده کشت زعفران.
2. آگاهی از ارتباط بین سطح دانش زعفران کاران با روش های کشت انفرادی توصیه شده
- منابع:
- تبلیغات:
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.